Csaknem 100 migránst találtak egy magára hagyott teherautóban

A macedón rendőrség kedden 96 migránsra bukkant a dél-macedóniai Gyevgyelija határtelepülés közelében egy elhagyatott teherautóban.

A hatóságok szerint a Szíriából, Afganisztánból, Iránból és Pakisztánból származó menekültek illegálisan léptek be Macedónia területére Görögországból. Őket egy rendőr járőr fedezte fel az ország fő autópályáján. A teherautó vezetője nem volt jelen, amikor átkutatták a járművet. Macedónia március elején lezárta határait és ezzel az úgynevezett nyugat-balkáni migrációs útvonalat, amelyen át tavaly több mint egymillió migráns érkezett Európába.

Azóta a görög-macedón határon átívelő embercsempészet jelentősen megugrott. Gyevgyelija nincs messze a görög Idomeni településtől, ahol a közelmúltig a migránsok nagy sátortábora működött. Az idomeni tábor lakói abban reménykedtek, hogy a határátkelők újra megnyílnak előttük, és vonakodtak beköltözni a határtól távolabb fekvő, de jobban felszerelt fogadóközpontokba.

A táborban március elején még több mint 14 ezren éltek, de számuk fokozatosan csökkent, ahogy az emberek rájöttek: a macedón hatóságok nem fogják meggondolni magukat. A hevenyészett sátortábort a görög hatóságok májusban felszámolták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez