Gumicsónakon a könyvtárban Koreában

Egy ijesztő videó bemutatja, milyen gyorsan öntötte el a víz a dél-koreai egyetemi könyvtárat a heves viharban.

A felhőszakadás alig két perc alatt tavat varázsolt a teremből. A diákok állítólag viccet csináltak belőle, de a felvételek azt mutatják, hogy nem volt annyira mókás a helyzet, mint azt korábban gondolták.

Dél-Kaliforniában a napokban egy iskola légkondicionáló berendezési elromlottak a tikkasztó melegben, és olyan fülledt volt a levegő a termekben, hogy még a tanárok sem bírtak bent maradni. Ám ott sem volt olyan rossz a helyzet, mint a dél-koreai Yonsei Egyetemen, ahol a diákoknak kisebb árvízzel kellett megküzdeniük.

Érdekesség, hogy ahová a hirtelen jött vihar betört, Korea egyik legpatinásabb egyeteme, az első 3 között van az országban. Mi több, a közelmúltban esett át egy 90 milliárd wonos (több mint 22 milliárd forint) felújításon, de úgy tűnik, hogy még ez sem volt elég ahhoz, hogy megfelelő legyen a vízelvezetés.

A könyvtárba brutális módon beömlő vízről korábban frappáns, vicces képek jelentek meg, mintha az egészet poénnak fogták volna fel az iskolában. A következő képek eredetiségét sokan vitatják: van, aki szerint később szerkesztették őket. Ezeken kenuban utaznak a könyvtárban, mások a víz alatt meditálnak.

fs-3 fs-4

Azóta megjelent egy videó is, amit az egyik diák rögzített. Ez alapján már nem volt annyira vicces a dolog.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez