Eldőlt, lesz fürdőruhamentes nap Madridban

A pőre emberi test, a meztelenség nyugati érték. Sőt, tulajdonképpen elvitathatatlan emberi jog – állítják a spanyol nudisták. Madrid polgármesterét már meggyőzték.

Szokatlan levelet kaptak a madridi kerületek a város kulturális és sportosztályától. Maga a főváros polgármestere, Manuela Carmena fürdőruhamentes napra adott engedélyt benne. Egészen pontosan felajánlotta a lehetőségét, hogy ilyen napot hirdessenek a kerületi uszodák, ha szeretnének.

A történet a Nudizmus Fejlesztéséért Szövetség (AND) petíciójával kezdődött, amelyben követelték, hogy nyilvános helyen is meztelenkedhessenek. „Ezzel a nappal oktatni és átadni szeretnénk az értékeinket, amelyek nyugati értékek” – idézte az AND elnökét, Ismael Rodrigót a thelocal.es hírportál. Szerinte semmi rossz nincs a testben, és a legjobb módszer ezt megmutatni, ha nem viselünk ruhát, ha nem muszáj.

Mélységesen felháborodott a fürdőruhamentes nap miatt a konzervatív politikus, Esperanza Aguirre. Carmena újabb őrült ötletének nevezte azt és provokatívan megkérdezte: vajon a hidzsábmentes napot is támogatná-e? (Aguirre egyébként Carmenával szemben alulmaradt a tavalyi polgármester-választáson.)

Hogy mennyire élnek a lehetőséggel az egyes madridi uszodák, nem tudni. Az első ilyen napon, tavaly szeptember 6-án csupán egyetlen uszoda, a Casa de Campo tárta ki kapuit a nudisták előtt. Akárhogy is, a különböző sajtóértesülések augusztus végére várják az időpontot. Egyetlen kitétel: a bejáratnál figyelmeztetni kell a nudistákra, hátha így nem akarna bemenni valaki.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez