Lájkold a videót, vagy meghal benne a macska!

Hülye vicc? Kegyetlen társadalomkritika? Vajon mi volt a célja egy kismacskát lájkokért kínzó orosz kamasznak? A rendőrség már közelebb került a válaszhoz.

Lábánál fogva lóg egy macska, Vászja a plafonról, miközben egy maszkos fiú beszél. A videó alá 100.000 lájkot követel 9 napon belül. Ha a lájkok száma növekszik, az állat kegyelmet kap, ha nem, meghal. Röviden így foglalta össze a Project Game című felvételt a The Siberian Times.

inside_vasya_2

Hatalmas felháborodást váltott ki az állatkínzós videó az orosz közösségi médiában. Nehéz megérteni a fiú indokait: Talán azt akarta firtatni, hogy a társadalmi szolidaritás miért nagyobb egy állattal, mint egy emberrel szemben? Vagy csak egész egyszerűen nem tud magával mit kezdeni?

Néhányan tudni vélték, hogy habarovszki az álarcos kamasz. A helyi állatvédők gyorsan jelentették is az esetet a rendőrségnek. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség ma közölte, hogy egy szomszédos ország számítógépéről töltötték fel a videót. Már a külföldi kollégákkal közösen nyomoznak az ügyben.

A felháborodás után persze lekerült a netről a videó és megjelent helyette egy másik. A címe: A cicussal minden rendben. Ebben már a szabadban szaladgál Vászja és élvezi a simogatást, majd megjelenik egy üzenet: „Megrendezett videó. A macska háziállat. Feloszlunk.”

Képek: pixabay, youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez