Máris itt a Pokémon Go kínai másolata

Kínában megjelent egy játék, amely kísértetiesen hasonlít a nemrég kiadott nagy sikerű Pokémon Go alkalmazásra. Hasonlóak a karakterek, és ugyanolyan elemeket használ a játék.

A Pokémon Go megjelenése érdekes jelenség, hiszen a technológia, amit használ, nem újkeletű. A kiterjesztett valóság régóta elérhető opció az okostelefonokon, a Sonynak például olyan alkalmazása is van, amellyel még érintéssel is tudjuk befolyásolni a kamera képén megjelenő tárgyakat, élőlényeket stb.

Sony kiterjesztett valóság.
Sony kiterjesztett valóság mobilon.
AR_EFFECT_20140421170516
Sony mobilon manók.

Arra is volt már példa, hogy egy játék a tájképet és az adott terület nevezetességeit használja. Az Ingress nevű játékban például jól vagy kevésbé jól ismert helyeket kellett felkeresnünk, felderítenünk. Ennek a két játékelemnek az ötvözése a Pokémon Go, ami a Nintendo játékkaraktereit helyezi el a világunkban.

Ingress
Ingress

A Pokémonok már kezdtek kimenni a divatból nálunk, de ahogy itt is, a világ számos pontján sikerült újra lázba hozni mindenkit. Az emberek Kínában most mégis az ingyenes City Spirits Go-val játszanak, ami annyira népszerű, hogy első helyen van a mobilos alkalmazásletöltések listáján. A végén eláruljuk, miért.

RSZ-CEG

A játék nem csak a nevében hasonlít. A kis lények szintén képesek fejlődni, mint a Pokémonok, és nagyon hasonlóak is. Állítólag a karakterek egyediek, amivel vitatkozni lehet, ha figyelembe vesszük, hogy az illusztrátor jól ismert Pokémon fanzinkészítő. A játékmenet is teljesen hasonló, egy térképen kell mozogni, hogy felkeressük a különböző szörnyeket. A játékosok itt is képesek harcolni egymással. A történet szereplőiben, karaktereiben, jeleneteiben is nagyban hasonlít a Pokémon Go-ra. Állítólag aki kipróbálja, szinte ugyanarra számíthat.

0b

Az egyetlen, ami viszont hiányzik a játékból, az a kiterjesztett valóság (AR), vagyis a kamera képében nem látjuk a szörnyeket 3D-ben. A Pokémon kedvelői Kínában nem teljesen elégedettek, hiszen ők nem élvezhetik az AR világot. A jelenlegi kormány blokkolja a Google térképet és profilokat, melyek a Pokémon Go eléréséhez kellenek. A City Spirits Go viszont kiváló „másolat” lehet azoknak, akik nem akarnak kimaradni a szörnyvadászatból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez