Fogyatékkal élőket gyilkolt egy ámokfutó Japánban

Tizenkilencre emelkedett a Tokió közelében, Japánban kedd hajnalban egy fogyatékkal élőknek otthont adó létesítményben elkövetett késes ámokfutás halálos áldozatainak száma.

A feltételezett elkövető a megtámadott egészségügyi intézmény egyik korábbi dolgozója, a 26 éves Uemacu Szatosi –  jelentette kedden a japán köztévé, amelynek információi szerint a támadásnak legalább negyvenöt sérültje is van.

A férfi egyben korábbi ápoltja is volt az otthonnak, ahol azután vonták kezelés alá, hogy közölte: kész fogyatékkal élőket meggyilkolni, ha a kormányt ezt jóváhagyja. Március 2-án kiengedték a kórházból, miután úgy ítélték meg, hogy javult az állapota.

A sérültek közül 28 ember sebesülése súlyos.

A késelő hajnalban rontott be egy fogyatékkal élőknek otthont adó létesítménybe a Kanagava prefektúrában található Szagamiharában. A rendőrséget hajnali fél háromkor riasztotta a létesítmény egyik munkatársa, aki azt mondta: “valami szörnyűség történik”.

A férfi a támadás után maga sétált be a rendőrségre, ahol feladta magát. A rendőrség hivatalosan emberöléssel gyanúsította meg.

Az Aszahi Simbun című japán napilap tudósítása alapján a támadó a rendőrség tájékoztatása szerint azzal indokolta tettét, hogy “meg akarja szabadítani a a világot a fogyatékkal élőktől”.

Fotó: the japan news

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez