Muzulmánok, imádkozzatok a meggyilkolt katolikus papért!

Erre szólította fel Franciaország iszlám közösségét a franciaországi muzulmánok tanácsának (CFCM) feje. Anouar Kbibech azt kérte, hogy a több mint 2500 mecsetben mindenütt emlékezzenek meg arról, hogy Normandiában egy kis templomban épp mise közben öltek meg egy idős, köztiszteletben álló katolikus papot iszlamista fanatikusok.

A kisváros Jurij Gagarin parkjában a kommunista polgármester méltatta Jacques Hamel atya életpályáját. A meggyilkolt papot családi temetés keretében helyezik örök nyugalomra Rouen híres katedrálisában. Hamel atyáról Ferenc pápa is megemlékezett Krakkóban, ahol részt vesz a katolikus ifjúsági világtalálkozón.

A pápa hangsúlyozta: a szeretet kell, hogy jellemezze a vallások közötti kapcsolatot, nem pedig a gyűlölet. Ennek érdekében a franciaországi muzulmánok közösségének feje azt is javasolta: ne csak a pénteki imanapon emlékezzenek a megölt papra, de vasárnap menjenek el a hithű muzulmánok a katolikus templomokba is, hogy kifejezzék együttérzésüket a keresztényekkel Franciaországban.

A fotón Anouar Kbibech látható.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez