Az Amazon főnöke lett a világ harmadik leggazdagabb embere

Az Amazon 65,3 milliárd dollárt ér, és ezzel bronzérmes a Forbes listáján Jeff Bezos.

Az Amazon alapító atyja annak köszönheti sikerét, hogy a cég részvényeinek értéke egyetlen napon 2%-al emelkedett és a profitja is igen dinamikusan nőtt a második negyedévben – írja a brit BBC. Korábban az internetes kereskedő cég nem épp arról volt híres, hogy nagy profitokat realizál, de mostanában fordult a trend.

Mitől ilyen sikeres most az Amazon és annak főnöke, Jeff Bezos, akit a Forbes listáján mindössze a Microsoft főnöke, Bill Gates és a Zara gazdája, Amancio Ortega előz meg? Szakértők elsősorban annak tulajdonítják a globális méretekben terjeszkedő cég sikerét, hogy az 1,3 milliárd lakosú Indiában komoly előretörést ért el.

A másik tényező a sokoldalúság: a könyvek és videótartalmak terjesztésén túl már rengeteg mindennel foglalkozik az Amazon, melynek részvényei 18%-ban vannak az alapító atya, Jeff Bezos kezében. Ilyen sikeres ágazat például a cloud computing, amely sokat hoz a cég konyhájára. De az Amazon már a konyhában is tökéletesen otthon érzi magát és nemcsak szakácskönyvekkel: nemrég fűszerüzletet nyitott Nagy-Britanniában – természetesen a világhálón.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez