Öngyilkos pilóta okozta a malajziai gép katasztrófáját

Ezt állítja Kanada legtapasztaltabb légi katasztrófa szakértője.

Larry Vance több mint 200 légi szerencsétlenséget vizsgált ki. A tények elemzése alapján arra a következtetésre jutott: az MH 370-es óriás Boeing azért zuhant a tengerbe, mert a pilóta egyenesen oda kormányozta! Korábban voltak olyan feltevések, hogy a gép, mely Kuala Lumpurból Pekingbe tartott, de oda soha nem érkezett meg, egy titkos amerikai támaszpont felé repült. Diego García szigetéről ekkor föld-levegő rakétát küldtek volna a megsemmisítésére. Ezt az USA cáfolta, és az érintett országok: Malajzia, Kína és Ausztrália sem adtak hitelt ennek a verziónak.

Mire alapozza az öngyilkos pilóta elképzelést a kanadai szakértő? Egyrészt a gép fellelt roncsaira. Réunion szigetén megtalálták a Boeing szárnyának egy darabját. Ennek elemzése alapján jutott arra a következtetésre a szakértő, hogy a gép szándékosan tartott a tenger felé, és nem véletlenül zuhant oda. Nem tört el ugyanis a gép szárnya. A másik tényező az, hogy a parancsnok szándékosan szakította meg a kapcsolatot a külvilággal. Vajon miért tette?

A kanadai szakértő a malajziai belpolitikai helyzettel magyarázza, hogy a pilóta öngyilkosságra készült. A malajziai légiforgalom veteránja, aki 33 éve volt pilóta, politikailag is aktív szerepet játszott. Az ellenzéki vezér Anvar Ibrahim csapatához tartozott. Rokonságban is álltak egymással. Anvar Ibrahim, aki korábban a majd’ mindenható miniszterelnök kijelölt utóda volt, szembekerült mentorával, és az ellenzék vezére lett.

Ezt sohasem bocsátották meg neki. Hosszas bírósági eljárás indult. Azzal gyanúsították, hogy meleg. Ez pedig bűncselekménynek számít Malajziában. Arról nem is beszélve, hogy igen alkalmas egy politikus lejáratására egy konzervatív muzulmán társadalomban, melyben vallási tilalom is sújtja a melegeket. Hiába cáfolt az ellenzéki vezér. A bírósági procedúra 2000-től 2014-ig tartott. Bár közben többször felmentették, de végül 2014 márciusában ötéves börtönre ítélték a pilóta rokonát. Ezt követően dönthetett úgy a tapasztalt pilóta, hogy öngyilkos lesz, és magával visz a hullámsírba még másik 238 embert az MH 370-es járaton.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez