Nem maradtak éhen az indiai munkások Szaúd-Arábiában

Az indiai kormány gyorssegélyt küldött annak a csaknem 10 ezer indiai munkásnak Szaúd-Arábiába, akik pénz és élelem nélkül maradtak.

Több ezer olyan indiai munkás dolgozik az építőiparban Szaúd-Arábiában, akik már hét hónapja nem kapták meg a fizetésüket. Az indiai konzulátus Dzsiddában sürgősségi élelmiszerközpontokat hozott létre, ahol alapvető dolgokat osztanak, például hagymát, riszt, étolajat. Persze ingyen.

Az indiai külügyminiszer, Sushma Swaraj arra kérte az ottani indiai közösségeket, hogy segítsék a bajba jutott embereket. A konzulátus és a közösségek már 15 ezer kilogramm élelmiszert osztottak szét az elmúlt három napban..

saudi1_1470135081

„Azonnali segítséget nyújtunk a bajba került indiai dolgozóknak, és ezzel egy időben tárgyalunk a szaúdi munkaügyi minisztériummal is” – mondta Ahmed Javed indiai nagykövet.

Az indiai kormány állítólag mérlegeli annak lehetőségét is, hogy a szaúdi cégek helyett kifizeti a munkásokat, hogy azok haza tudjanak térni Indiába – írja az India Times. Szaúd-Arábiában olyan nagy építőipari cégek, mint a Saad vagy a Bin Laden csoport 50 ezer munkavállalót bocsátottak el csak az elmúlt évben, köztük sok indiait.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez