Miért utálja a fagyit Barack Obama?

Az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke ma ünnepli 55 születésnapját. Jó nyolc éve tudja már ezt a világ. De vajon milyen könyveket és filmeket szeret Barack Obama? És miért utálja a fagyit? Kevésbé ismert tények következnek.

Barack Obama szívesen lazít filmekkel, kedvencei a Casablanca és a Száll a kakukk fészkére. A könyvek közül Herman Melville híres regényét, a Moby Dicket szereti a legjobban. Képregényeket is gyűjt, egészen pontosan a Pókembert és a Conan a barbárt.

Még mielőtt elnökké választották volna, 2006-ban Grammy-díjat nyert a Dreams of my Father hangoskönyvért.

obama1flickr

Kamaszkorában egy Baskin-Robbins fagyizóban dolgozott és ma ki nem állhatja a fagyit. Kedvenc itala a feketeerdő jeges tea. Kávét nem iszik és alkoholt is csak ritkán. Abból viszont nem csinál titkot, hogy fiatalon marihuánát és kokaint is tolt.

A Harvard diákjaként jelentkezett, hogy szerepelhessen egy fekete pin-up naptárban. A csak lányokból álló választóbizottság azonban visszautasította.

obama2cw

Felségét, Michellet moziba vitte az első randin. Spike Lee Szemet szemért (Do the right thing) című filmjét nézték meg, amely egy brooklyni közösség mindennapjait mutatja be viccesen és drámaian. A fajgyűlöletről szóló történet több kategóriában is jelölték a Golden Globe-ra és az Oscarra.

Forrás: Telegraph, Factslides, Ohfact

Képek: Wikimedia Commons, Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez