Meglepetés a múzeumban – egy 90 éves nő kitöltötte a művészetnek szánt keresztrejtvényt

Aminek persze nem örült a múzeum, rendőröket is hívtak a helyszínre, de a néni végül megúszta az esetet. Miután letisztították fáradságos munkáját, úgy döntött, ezzel megkárosították, úgyhogy jól be is perelte őket.

A 90 éves hölgy egy nürnbergi múzeumban nézelődött, amikor megpillantotta Arthur Köpcke avantgárd alkotását, amely egy 1977-es keresztrejtvényből és egy melléakasztott feliratból állt, melyen az “Írjon be szavakat” szöveg volt – írja az Ars Technica. Több sem kellett a Hannelore K. néven megnevezett néninek, fogott egy golyóstollat és nekilátott.

Természetesen a rendőrök kikérdezték, hogy mégis miért rongált meg egy drága műalkotást. A válasz nem túl meglepő: ki volt írva. Hannelore szerint figyelmeztetni kellett volna a látogatókat, hogy a felirat ellenére se írjanak be szavakat a rejtvénybe. A rendőrök nem tudtak mit tenni, elengedték, az alkotást pedig megtisztították.

A történet azonban nem ér itt véget. A néni beperelte a múzeumot, amiért eltüntették munkáját, mellyel csak hozzáadott az alkotás értékéhez, így – ügyvédje szerint – egyfajta szerzői joggal rendelkezik a kép felett. Sőt, véleménye szerint ezzel az alkotónak is nagyobb ismertséget szerzett, hiszen rengeteg lap írt az esetről.

Az alkotás értékét egyébként 90 ezer dollárra, azaz nagyjából 25 millió forintra becsülik.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez