Újra bezárult az aleppói ostromgyűrű

Szíriai kormánycsapatok és szövetségeseik kedden területeket foglaltak vissza Aleppó délnyugati részén, és ismét ostromgyűrűbe fogták a helyi ellenzéki fegyvereseket, akiknek a hétvégén sikerült áttörniük a hadsereg állásain – közölte kedden a damaszkuszi rezsimet pártoló al-Manar és al-Majadín libanoni televíziós csatorna.

A hadsereg a légierő támogatásával nyomult előre. A kormányerők elvágták a szíriai nagyváros keleti részét uraló felkelők utánpótlási útvonalát – jelentette az al-Majadín. Korábban a szíriai hadsereg július végén jelentette be, hogy minden ellátási útvonalat elvágtak Aleppó keleti része és ezzel a lázadók felé.

Az Ihbaríja szíriai állami tévécsatorna a nap folyamán súlyos harcokról tudósított, amelyek Aleppó déli és délnyugati területein folytak. A híradás szerint a felkelők katonai-szállító járműoszlopait érték masszív légicsapások. Az Ihbaríja úgy tudja: a Dzsejs al-Fath szíriai lázadócsoport, amely korábbi harci sikereit követően egész Aleppó elfoglalását tűzte ki célul, nem volt képes számottevő erősítést átcsoportosítani az ország többi részéről.

A bombázásokban több tucat lázadó életét vesztette, és 36 harcjármű megsemmisült – ismertette a szíriai állami televízió. A hadsereg emellett folyamatos tüzérségi tűz alatt tartja a város déli részén lévő katonai főiskolát, amelyet a felkelők ellenőriznek. Az Ihbaríja szerint a felkelők nem tudtak áttörni a város szíriai hadsereg által körülzárt keleti felébe, és katonai utánpótlást vagy erősítést sem tudtak átjuttatni a többi lázadónak.

Fotó: MTI/EPA

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez