Gyalogtúra Szentpétervárról Rióba

A megnyitóra akart odaérni Oroszország hosszútávú gyaloglóbajnoka, de egy kisebb sérülés ebben megakadályozta. Így csak mostanra teljesítette a 18.270 kilométeres távolságot. A hatvanéves rettenthetetlen gyalogló Kazahsztánon, Kínán, Vietnamon, Laoszon, Thaiföldön és Malajzián keresztül ért el Szingapúrba. Itt repülőgépre szállt és Santiago de Chilében landolt. Onnan gyalog folytatta útját. 17 hónapra tervezte a táv megtételét Szentpétervár és Rio de Janeiro között, de egy kisebb sérülés 45 napot még hozzátett ehhez.

Naponta 50-60 kilométert tett meg, így kalkulálhatott 500 nappal. Sokan segítettek neki, hiszen pénze, az nem sok volt. Adományokból gyűlt össze a repülőjegy is. Ugyanígy akar haza is térni Oroszországba. Még nem döntötte el, hogy a világ megkerülését hogy is érje el. Azt fontolgatja, hogy Afrikába is ellátogat. Azt szeretné ugyanis, ha Ausztrália kivételével minden kontinenst érintene világkörüli útja.

Kicsit tart a nagy hőségtől a fekete kontinensen. Egyelőre azonban boldog Rio de Janeiróban. Az az álma, hogy találkozhat eszményképével, Pelével. Ezen dolgozik most az orosz gyaloglóbajnok, aki több mint 18 ezer kilométeres túra után érkezett meg Szentpétervárról álmai városába, Rio de Janeiróba.

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez