Azt hiszi, kicsi az albérlete? Nézzen be Hongkongba!

Remek ár, tökéletes helyen, rövid sétával a vécéig – akár ez is lehetne a mottójuk azoknak az albérleteknek, melyek kimerítik a kicsi fogalmát. Ha eddig azt gondolta. az albérlete rossz, mostantól talán értékelni fogja.

Mindenhol vannak olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak a drága albérletet. Hongkongban azonban van egy igen érdekes módja a spórolásnak: bérelni lehet fürdőszobát, úgy 70 ezer forintnak megfelelő összegért havonta. Furcsa? Hát igen, a több mint 7 millió lakosú Hongkongban bármi megtörténhet, ugyanis a hely nagy érték.

A videóban is látható albérlet valóban az, aminek látszik. Az igényes ajtó mögött csupán egy vécé és egy zuhanyzó van, semmit több. Azok az emberek, akik ilyeneket bérelnek, azt mondják: örülnek, hogy legalább van hol aludniuk. És így lehet aludni a 2,8 négyzetméteres helyen.

Screenshot
Hongkong egyébként az egyik legdrágább város a világon, így nem csoda, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a nagyobb albérleteket. Így aztán egy vécé is 70 ezer havonta. A város drágaságban még New Yorkot és Los Angelest is megelőzi.

Természetesen Hongkongban nem ezek az egyedüli pici albérletek és lakások. A város minden négyzetkilométerén több, mint 6 ezer ember él, ez a legsűrűbben lakott hely a világon. Összehasonlításképp Londonban 1570 ember él egy ugyanekkora helyen. A nyugati elképzelés szerinti nagy lakásban csak a lakosság 6,8%-a élhet. Most pedig nézzünk be Hongkong lakásaiba a német fotós, Michael Wolf képeivel.

houses-in-hong-kong houses-in-hong-kong2 houses-in-hong-kong3 houses-in-hong-kong4 (1)
houses-in-hong-kong5 houses-in-hong-kong6 houses-in-hong-kong7 houses-in-hong-kong8 houses-in-hong-kong9 houses-in-hong-kong11 houses-in-hong-kong12 houses-in-hong-kong22 houses-in-hong-kong24

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez