Megtámadták az üres kriminológiai intézetet Brüsszelben

Pokolgép robbant hétfőn hajnalban a brüsszeli kriminológiai intézetnél (INCC), de az épület még üres volt, ezért nem sérült meg senki – jelentette reggeli híradásában a belga RTL televízió.

A csatorna tájékoztatása szerint egy gépkocsi nem sokkal hajnali 2 óra után áttörte a főváros északi részén lévő Neder-Over-Heembeek negyedben található épület hármas kerítését, és ezt követően történt a detonáció az intézet laboratóriumainak közelében, aminek hatására tűz keletkezett.

A hatóságokat 3 óra körül riasztották, a helyszínre kiérkező mintegy harminc tűzoltónak hamar sikerült eloltania a tüzet.

Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette az RTL híreit, és elmondta, hogy meglehetősen nagy erejű robbanás történt, annak kiváltó oka azonban egyelőre ismeretlen. További részleteket nem közölt a tisztségviselő.

Az RTBF belga közszolgálati televízió értesülései szerint kábeleket és egy akkumulátort találtak a helyszínen, és ebből arra lehet következtetni, hogy szándékos volt a robbantás. Egyes lapok “egy vagy két támadóról” számoltak be.

A belga szövetségi ügyészség azt közölte, hogy sérültek nincsenek, viszont komoly anyagi károk keletkeztek. A hatóságok egyelőre nem terrortámadásként kezelik a történteket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez