Ahol már a nők döntenek a pénzről: Kína

Igen érdekes adatok derültek ki a nőkről Kínában, abban az országban, ahol a férfiak vannak többségben.

Kínában hagyományosan még ma is a férfit tartják értékesebbnek a társadalomban, ami abból is világossá vált a világ számára, hogy a hírek gyakran szóltak olyan abortuszokról, amikor a kislányokat vetették el. Ha egy nő szül, jobban teszi, ha fiút szül, aki tovább viszi a család nevét, és keményen dolgozik, ergo pénzt keres. A lányok tehát a kínai családmodellben régóta alsóbbrendű szerepben tengetik mindennapjaikat. Ez azonban, úgy tűnik, változóban van, amit egy új kutatás is megerősít.

Egy több szervezet által közösen végzett kutatás eredményeiből az derült ki, hogy ma már több háztartásban a nők felelnek a pénzügyekért – írja a Shanghaiist. A háztartások 60 százalékában a nők döntik el, mire és mennyit költ a család. Azt is sikerült megállapítani, hogy egyre több nő keres pénzt a családban, szemben azzal az elképzeléssel, hogy az a férfi dolga. Ráadásul úgy tűnik, hogy a kínai nők elég jól is értenek a pénz kezeléséhez.

Egy internetes partnerkereső oldal felmérése pedig azt is bebizonyította, hogy a kínai nők 78%-ka el is várja partnerétől, hogy leadja otthon a fizetést. Nem szeretnék azonban ezt azok a férfiak, akik több mint 10 ezer jüant (kb. 400 ezer forint) keresnek havonta.

„A nők leginkább a befektetésekben látják a jövőt a pénzügyekben” – mondja egy befektetési szakértő, aki egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a nőknek a pénzügyi világban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez