Észak-Korea már képes nukleáris támadásra

Ezt jelentette be a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer hírügynöksége nem sokkal azután, hogy végrehajtották az újabb atomkísérletet, melyet az egész világ elítélt. 5,3-as erősségű földrengést észleltek azon a helyen, ahol az eddig legerősebb nukleáris kísérletet végrehajtotta Észak Korea. Kim Dzsong Un sietett közölni: újabb kísérletek várhatók.

Obama elnök hangsúlyozta: komoly következményei lesznek az észak-koreai fenyegetésnek. Észak-Korea egyetlen barátja, Kína is elítélte az atomkísérletet. Amikor a G20 országok csúcsértekezletet tartottak Hangcsouban, akkor Észak-Korea rakétakísérleteket hajtott végre. A nagy technológiai áttörés, mely lehetővé teszi a nukleáris támadást, azt jelenti, hogy Észak-Korea immár képes olyan kis nukleáris robbanófejeket előállítani nagyobb számban, melyeket akár nagy hatótávolságú rakétákra is felszerelhetnek. Ezek a rakéták a fenyegetőző ifjú diktátor szerint még a Hawai szigeteket is elérhetik. Eszerint tehát új Pearl Harbour fenyegetheti Amerikát.

A szakértők többsége kételkedik Észak-Korea ifjú vezérének nagyhangú kijelentéseiben, de az kétségtelen tény, hogy felgyorsult a nukleáris rakétaprogram, mely fenyegetést jelenthet az egész térségre. Az ENSZ BT már többször elítélte Észak-Koreát. Súlyos szankciók vannak érvényben az országgal szemben. A lakosság jelentős része a létminimum közelében vegetál. Ám a kommunista dinasztia harmadik uralkodója mégis folytatja nukleáris rakétaprogramját. Az ötödik atombomba-robbantás, melynek ereje egy komoly földrengéssel vetekedett, az egész világ számára figyelmeztetés. Kérdés, hogy időben megállítják-e az atombombákkal fenyegetőző ifjú vezért, aki állítólag azért fegyverkezik, mert fél…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez