Rovartámadások okoztak káoszt Japánban

Japánban az elmúlt napokban két különös rovarraj is káoszt okozott. Mindkét eset szeptember 11-én történt. Vajon véletlen?

Szeptember 11-én tartották a Daikon hegyi maratont Hida városában, ahol a résztvevők egy hegyi terepen futnak. Ebben az évben 697 versenyző tett meg 3 és fél, 5, illetve 10 kilométeres távokat. Pontosabban tettek volna, ha nem zavarja meg a versenyt egy különös támadás – írja a Sankei News.

Váratlanul egy igen mérges lódarázsraj támadt az emberekre, és kegyetlen csipkedésbe kezdett. Nagyjából minden hatodik futó, legalább 115 ember sérült meg. Szerencsére a helyszínen volt a mentők. Sajnos azonban 40 ember nem tudta folytatni a maratont.

Mint később kiderült, a futók voltak a ludasak, hiszen nem vették észre a darázsfészket egy híd alatt, melyen keresztülfutottak. Valószínűleg a rázkódás zaklatta fel a rovarokat, akik mindenképp bosszút akartak állni. A szervezők persze elnézést kértek, és megígérték, hogy a jövőben óvatosabbak lesznek.

wterterhgreger

Egy másik esetben, szintén Japánban rendkívüli képek mutatják be azt a rovarrajt, mely káoszt okozott a közlekedésben egy hídon. Az Aigiohasi-híd a Kiszo folyó felett húzódik és két prefektúrát köt össze. Váratlanul azonban kérészek hada lepte el a hidat, centiméter vastag réteget alkotva az úton, csúszóssá téve az útburkolatot – írja a RocketNews.

efsfasefsef efsfsdfd

Szeptember 11-én az esti órákban olyan rosszak lettek a látási viszonyok, hogy a hidat ideiglenesen lezárták. A hatóságok szerint több autó összeütközött, de nem sérült meg senki. A rendőrök a kérészek közt voltak kénytelenek irányítani a forgalmat, ami nem lehetett kellemes feladat. Szakértők szerint nem tapasztaltak ilyen hatalmas számú kérészrajt az elmúlt években.

afeffsa

(Fotók:Wikipedia, Twitter)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez