Kínaiak próbálják ellopni a japánok adatait

Több mint 25 milliárd cybertámadást regisztráltak Japánban 2014-ben – jelentette be egy ügynökség. A legtöbb japán szerverre Kínából próbáltak betörni.

A Nemzeti Információs és Kommunikációs Intézet (NICT), mely egy negyedmillió érzékelővel ellátott hálózatot működtet,  azt állítja: 25,66 milliárd rendszerbetörésre tettek kísérletet tavaly – írja a Kyodo News.

A felmérést először 2005-ben végezték el, akkor mindössze 310 millió betörési kísérletet regisztráltak. Az NICT azt mondja: a hackerek általában routereken és biztonsági kamerákon keresztül próbálnak bejutni a szerverekbe. A támadásokat képesek voltak nyomon követni, így derült ki, hogy azok 40%-a Kínából indult. Ezen kívül sokszor próbáltak betörni Dél-Koreából, Oroszországból és az Egyesült Államokból is. Az informatika támadások elleni védelemre egyes országok akár milliárdokat is elköltenek.

Nemrég a Sony Pictures lett ilyen támadás áldozata, amikor az Észak-Korea számára kínos témájú filmet, „Az Interjút” készült kiadni Amerikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez