Gyermeknevelő tanfolyam feleséget keresőknek

Japán agglegények tanulják, hogyan kell szülőnek lenni, hogy feleséget találjanak.

Ahhoz, hogy valaki nagyobb eséllyel találjon partnert Japánban, most már az is kell, hogy elsajátítsa a gyermeknevelés alapvető készségeit. Így aztán létrejött az ikumen tanfolyam, ahol a férfiak megtanulják, hogyan kell babát fürdetni, öltöztetni stb. Az oszakai székhelyű cég szerint ez segít megérteni a gyermeket nevelő nőket – írja a Japan Times.

Az ikumen kifejezés az ikudszi szóból ered, ami gyermeknevelést jelent, a men pedig az angol „férfiak” szó. Az ikudzsit általában házas férfiakra használják, akik szerepet vállalnak a gyermeknevelésben.  Az ikumen (gyermeknevelő férfiak) kifejezés pedig igen hasonlít az ikemen japán szóra, amit a sármos, jóképű pasikra használnak. Egyértelmű tehát az utalás, hogy az a férfi, aki gyerekkel foglalkozik, vonzóbb lehet a nők szemében.

A résztvevők a tanfolyamon 7 kilós terheskabátot viselhetnek, megtanulják, hogyan lehet javítani a kommunikációt a potenciális házastársjelölttel, és feladatlapokat töltenek ki.

rfgwergerg

„Létre akartam hozni egy igazolható formáját annak, hogy a férfiak rendelkeznek gyermeknevelési ismereteikkel. Ezzel támogatni tudom a házasságokat” – mondta a tanfolyam oktatója, Akijama Takesi. „A társkereső ügynökségek is ki tudják emelni ezt a férfiaknál, így azok nagyobb eséllyel találnak maguknak partnert” – tette hozzá.

(Fotó:Reuters)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez