Terrorista vagy elmebeteg a török bevándorló, aki öt embert ölt meg egy bevásárlóközpontban?

Hétfőn állítják bíróság elé Cetint, aki a hétvégén lövöldözni kezdett egy bevásárlóközpontban Burlington városában Washington államban, az USA északnyugati részén.

Négy nőt és egy férfit halálosan megsebesített a lövöldöző török bevándorló, aki törvényesen tartózkodott az Egyesült Államokban. Az amerikai sajtó azt találgatja, hogy vajon elmebeteg-e a gyilkos, vagy terrorista szándékai voltak? Egyelőre semmilyen nyom nem mutat arra, hogy Cetin terrorista volna, de ezt sem zárhatjuk ki – mondják a rendőrök, akik 24 órás hajtóvadászat után kapták el a gyilkost.

Minthogy a lövöldözés a választási kampány hajrájában történt, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy miért gyilkolt a török bevándorló. A demokraták ugyanis az ellenőrzött bevándorlás pártján állnak, de Donald Trump szerint nem szabad muzulmánokat beengedni az USA-ba, mert ezzel fokozódik a terror veszélye. Cetin teljesen legálisan tartózkodik az Egyesült Államok területén. Egyszer már összeütközött a törvénnyel. Akkor is erőszakos akciót hajtott végre, de szerencsére nem volt nála puska.

Az eset feleleveníti a vitát a fegyvervásárlásról, hiszen idén rekordot döntenek a kereskedők: annyi fegyvert adnak el civileknek, mint még soha. A demokraták a korlátozás mellett vannak, Trump és a republikánusok az amerikai szabadságjogok részének tartják, hogy az állampolgárok lőfegyvereket tartsanak otthon. Aztán hogy ki és hol süti el a fegyvereket, az egyéni döntés kérdése. Ezért fontos, hogy mielőbb kiderüljön: elmebeteg-e vagy terrorista a török bevándorló, aki meggyilkolt öt embert a bevásárlóközpontban Washington államban, az USA északnyugati részén…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez