Elit Tigrisek és páncélosok – négy frontot nyitott Aleppónál a szíriai hadsereg

Nagyszabású szárazföldi offenzívát indítottak kedden négy fronton is a szíriai kormányerők Aleppó lázadók uralta negyedei ellen – jelentették szíriai ellenzéki fegyveresek magas rangú tisztségviselői.

A szíriai rezsimet támogató erők ezzel nagyjából egy időben megtámadták az Aleppó városától néhány kilométerre északra fekvő, stratégiai jelentőségű Handarat palesztin menekülttábort. A hadsereg szombaton rövid időre ellenőrzése alá tudta vonni a területet, míg a felkelők milíciáinak ellentámadása ki nem űzte őket onnan.

A felkelők magas rangú tisztségviselője szerint az egy időben meginduló keddi támadásokat visszaverték, de a rezsim két másik térségben is mozgósítja erőit a város déli határában, a lázadók ellenőrzése alatt álló Sejk Szaíd nevű kerület közelében. Az illetékes az ellenzéki milicisták jelentéseire hivatkozva hozzáfűzte: a hadsereg azon van, hogy kiszélesítsen bármely rést, amelyet a védelmükön ütni képes. “Ma egy másik figyelmet érdemlő dolog, hogy nagymértékben vetnek be helikoptereket és hordóbombákat” – tette hozzá.

Ugyanakkor a szíriai kormányerőket támogató egyik iraki milícia parancsnoka is megerősítette: a hadsereg nagy erőket mozgósított, élükön a Nimr (Tigris) nevű elitalakulattal; páncélozott járműveket és harckocsikat vet be a lázadók ellen.

Értesülések szerint ez a legnagyobb szárazföldi támadás az óta, hogy a szíriai hadsereg a múlt héten a többi között az Irán támogatását élvező síita milíciák és az orosz légierő segítségével hadműveletet indított Aleppó lázadók kezén lévő területeinek elfoglalására.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez