Őrült tömegverekedés tört ki egy iskolában – videó

Hihetetlen tömeges iskolai verekedés képei terjednek az interneten Kínában. Quijing városában több mint 100 diák felfegyverkezve harcolt egymással.

A harcot eredetileg két tanuló kezdte egy helyi szakiskolában – írja a Shanghaiist. Ők péntek este verekedtek össze, aztán  egyre több diák döntött úgy, hogy csatlakozik a harchoz. Az iskola saját biztonsági szolgálata nem tudta uralni a helyzetet, elszabadult a pokol.

A videókon egyenruhás emberek is feltűnnek, de a katonaság nem jelent meg. Az egyenruhások is balhét kereső, katonának tanuló diákok. Miután az óriási verekedés csillapodott, mert mindenki elfáradt, három diákot kórházba kellett szállítani. Az egyik biztonsági őrt is megtámadták, amikor megpróbált közbeavatkozni.

Jelenleg az iskola és a rendőrség közösen próbálja kivizsgálni, hogy mi okozhatta az iszonyatos harcot. Talán érdemes kiemelni, hogy a legtöbb diák 18 éven aluli. Tanárok egyáltalán nem sérültek meg, pedig tanárverésre is volt nemrég példa Kínában. Márciusban két középiskolás támadta meg a tanárát egy sikátorban.

A kínai oktatási rendszer a fegyelemre, tiszteletre, jól neveltségre épül, bár a fenti eset nem ezt bizonyítja. Talán kellett egy “kis” verekedés, hogy kiengedjék a gőzt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez