A parlamentben pokémonozott a miniszterelnök

Egyszerre több dologra is tudnak figyelni a nők. Erna Solberg norvég miniszterelnök például egy parlamenti vita kellős közepén zsebszörnyekre vadászott.

Hiába van lecsengőben a nyár nagy sikere, a Pokémon Go, Norvégiában még tartja magát. Sőt, köztudott, hogy az ország több politikusa is rajong a játékért.

Kép: Twitter/Eivind Trædal
Kép: Twitter/Eivind Trædal

Legutóbb magát a miniszterelnököt kapták lencsevégre, amint éppen zsebszörnyekre vadászott – a parlamentben. Korábban arról is beszámoltak a hírek, hogy egy szlovákiai hivatalos útján külön időt szakított a helyi zsebszörnyek összegyűjtésére.

A parlamenti játék közben egyébként a Liberális Párt vezetője, Trine Skei Grande beszélt, akinek nincs joga felháborodni. Ő egy augusztusi nemzetbiztonsági egyeztetésen bukott le pokémonozás közben – emlékeztetett a The Guardian.

Kellő lazasággal reagáltak a mostani esetre a politikusasszonyok. Solberg azt nyilatkozta: „Szerintem Trine-nek tetszeni fog, hogy akkor nyitottam meg a játékot, amikor ő volt a pulpituson.” Grande pedig kitwittelte a miniszterelnökről: „Hallotta, amit mondtam –  amúgy mi, hölgyek tudunk két dolgot egyszerre csinálni.”

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez