Több száz szexrabszolgát futtatott Amerikában egy thaiföldi gengszterbanda

17-en kerülnek most bíróság elé a lánykereskedők közül – közölte az amerikai bevándorlási hivatal, amely kétéves nyomozás eredményeképpen vetett véget a nemzetközi szexkereskedelem évek óta tartó egyik legragyogóbb üzletének.

A banda főnökét, Joy-t augusztusban tartóztatták le Belgiumban. A gengszterek több embert is lefizettek az USA-ban, a bevándorlási hivatalban épp úgy, mint a rendőrségen. Külön csapat foglalkozott a pénzmosással.

Hogy működött a thaiföldi leánykereskedő banda Amerikában ?

Szegény és csaknem analfabéta lányoknak az amerikai álmot ígérték Bangkokban. Arra gondosan vigyáztak, hogy a lányok ne nagyon tudjanak angolul. Amikor aztán megérkeztek az USA-ba, akkor rémálommal találták szembe magukat. Útlevelüket elvették és plasztikai műtétre kényszerítették őket, hogy “vonzóbbak legyenek az ügyfelek számára”. A plasztikai műtétet aztán felszámolták mint üzleti befektetést, vagyis a lányok adósságcsapdába kerültek. Volt olyan thai lány, aki 60 ezer dollár adósságot halmozott fel!

Hogy tudták ezt törleszteni? Kedvesek voltak az ügyfelekhez a bordélyházakban. Ezeket több amerikai államban működtették – a helyi rendőrség lefizetésével. Különösen nagy pénzt kaszáltak a sporteseményeken: a Superbowl aranybányának bizonyult – gengszterek számára. A lányoktól szinte minden pénzt elszedtek – adósságtörlesztés címén.

A lánykereskedők most hosszabb börtönbüntetésre számíthatnak az Egyesült Államokban, ahol Nevada kivételével a prostitúció bűncselekménynek számít. A lánykereskedelem főbenjáró bűn Amerikában, ahol azt azért nem vizsgálják túlságosan: hogyan szereztek a gengszterek hamis papírokat több száz thaiföldi lánynak, és miért csak most vették észre a hatóságok, hogy a lányok szexrabszolgák – hiszen már évek óta űzték a világ legősibb mesterségét az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez