Kétmillió dollár Harrison Ford eltört lábáért

Meg is halhatott volna a ma 74 éves hollywoodi sztár a Csillagok háborújának forgatása közben 2014 júniusában – ezt hallotta a bíróság, mely végül 1,6 millió font, vagyis 2 millió dolláros büntetésre ítélte a céget, mely felelős volt a balesetért.

Az ébredő Erő című filmben újra Han Solót alakította Harrison Ford a Pinewood stúdióban Buckinghamshire-ben, Nagy-Britanniában.

A Milleneum Falcon űrhajó remekül mutatott, de működni nem működött kiválóan. Az űrhajó vasajtaja ugyanis rácsapódott a sztárra! Mindenki a szívéhez kapott. A forgatás azonnal leállt. Harrison Fordot helikopterrel vitték kórházba. Szerencsére csak a lába tört el, és kisebb zúzódásokat szenvedett. Az arca nem sérült meg, pedig egy színésznek ez a legfontosabb munkaeszköze.

A felelősök elismerték: súlyos hibát követtek el. Főként mert nem hívták fel a sztár figyelmét arra, hogy a vasajtó veszélyes lehet. A büntetés példás: 1,6 millió font, vagyis 2 millió dollár. Minthogy Harrison Ford balesete azonnal az újságok címlapjára került, ezért a film akaratlanul is plusz reklámhoz jutott. A színész így igazi hős lett, a film pedig siker. Harrison Ford később egy interjúban elmondta: a fürdőszobában is eltörhette volna a lábát. Igaz, hogy akkor nem kapott volna kétmillió dollárt…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez