Lenyilazták a híres, két lábon járó medvét

New Jersey államban szomorú hírrel zárult a vadászidény: úgy tűnik, az áldozatok között egy igazi helyi híresség is van, aki nélkül ezután szürkék lesznek a külvárosi hétköznapok.

Egy vadász ugyanis azzal dicsekedett, hogy trófeája nem más, mint Pedals, az amerikai fekete medve, akit sokan csak sétáló medveként ismertek – mindössze hátsó két mancsát használta a járáshoz, felegyenesedve közlekedett, akár egy ember.

A hírek szerint a vadász, aki íjjal végzett vele, már régóta kinézte magának az állatot, mert korábban többeknek beszélt arról, hogy egyszer elejti a medvét. A tetemet látva a helyi rendőrőrs megerősítette, hogy Pedals-ról van szó, de az állam hivatalos sajtóirodájától érkezett vélemény szerint a biológusok nem tudják pontosan megállapítani az azonosságot nyomkövető vagy DNS vizsgálat nélkül.

Pedals különlegessége abból fakadt, hogy korábban volt egy sérülése, ami megakadályozta, hogy mellső lábaira nehezedjen –  így tanult meg két lábon járni. A róla készült felvételek bejárták a világot, és igazi rajongótábora volt, különösen a helyiek között. Most egész New Jersey gyászolja a medvét.

Egy helyi aktivista, Lisa Rose-Rublack máris kezdeményezte, hogy emeljenek Pedals számára emlékművet, és testét is helyezzék méltó nyugalomra. Mások Facebook csoportot alakítottak, és ott emlékeznek rá. Sajnos már csak a róla készült videofelvételeken láthatják kedvencüket a rajongói.

A medvevadászatot New Jerseyben csak néhány éve állították vissza jogaiba, és ez volt az első év 1960 óta, hogy íjjal is lehetett lőni. A medvék az elmúlt századokban csaknem kihaltak az államban, de a szigorításoknak és a vadászat szabályozásának köszönhetően most megint szép számmal élnek a környéken.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez