Saját emberei ölhetik meg Észak-Korea ifjú diktátorát?

Kim Dzsongun retteg a merényletektől – állítja a dél-koreai titkosszolgálat. Szöulban nem titkolják, hogy ha háborús veszély alakulna ki, akkor megpróbálnák likvidálni az atomfegyverrel is rendelkező ifjú diktátort.

Egy különleges osztag készenlétben áll – erősítette meg Dél-Korea hadügyminisztere. Bár a háborút Észak-Korea minden bizonnyal elvesztené, de ez aligha vigasztalná a főváros csaknem 10 millió lakóját, hiszen Szöul megsemmisülne egy atomcsapás során.
De vajon meg lehet-e gyilkolni az ifjú diktátort, a nemzeti kommunista dinasztia harmadik uralkodóját? Szakértők kételkednek abban, hogy kívülről ezt meg lehetne tenni, Kim Dzsongunra ugyanis nagyon vigyáznak. Jellemző, hogy a testőrsége még méregszakértőket is alkalmaz. Belülről viszont likvidálható lehet a diktátor – állítják azok, a CNN-nek nyilatkozó észak-koreai emigránsok, akik egykor fontos szerepet töltöttek be az állampártban.
Az elit retteg Kim Dzsonguntól, aki saját nagynénjét, Kim Ir Szen elnök lányát is öngyilkosságba hajszolta azzal, hogy az egész családját kivégeztette. Amióta hatalomra került, magasrangú vezetők tucatjait állították a kivégzőosztag elé. Idén már több mint hatvan ilyen nyilvános kivégzés volt a világtól elzárkózó kommunista államban.
Kim Dzsongun tehát nem véletlenül retteg a merényletektől. Például ezért sem utazik soha külföldre. Igaz, hogy nem is nagyon hívják sehova Észak-Korea vérszomjas ifjú diktátorát.
szerző: Lengyel Miklós
fotó: Facebook
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez