Leginkább a Twitteren szeret sértegetni Donald Trump

A The New York Times összegyűjtötte a Donald Trump republikánus elnökjelölttől az elmúlt hatvan napban elhangzott sértéseket. A nyomtatott lapban rögzített, két oldalt kitevő listát az újság internetes oldalán is meg lehet nézni, és ott rendszeresen bővítik is.

Az összeállításból kiderül, hogy tavaly június óta – amikor bejelentette indulását az elnökjelöltségért – Trump elsősorban Twitter-fiókját használta sértegetésekre, de kampányrendezvényeken sem takarékoskodott a vaskos megjegyzésekkel.

Támadta republikánus vetélytársait, köztük Marco Rubio floridai, vagy Ted Cruz texasi szenátort, de sértegetett más befolyásos republikánusokat, és nem kímélte a párthoz közel álló Fox televíziót sem. Gyakran támadta a sajtó munkatársait, tulajdonosait és az amerikai művészvilágot. Sértegette Kínát, Szaúd-Arábiát, Iránt, Németországot és Mexikót, legdurvábban azonban vetélytársát, Hillary Clintont, a demokraták elnökjelöltjét támadta.

Barack Obama elnökről egyszer azt fejtette ki, hogy gyönge és nem hatékony, máskor rémesnek nevezte, vagy kérdésbe csomagolta véleményét: “eszénél van a mi elnökünk?”. Az elnököt nevezte még nevetségesnek és kudarcosnak, hozzá nem értő vezetőnek, akinek “fogalma sincs semmiről”.

Bill Clinton volt elnököt – Hillary Clinton férjét – rasszistának és szemforgatónak bélyegezte, egy alkalommal azt mondta róla, hogy “ő az amerikai politikatörténetben az, aki a legrútabban zaklatott nőket”. A Clinton-házaspárt pedig igazi ragadozóknak nevezte.

A legtöbb sértést Hillary Clintonnak kellett elviselnie. A “csalárd Hillary”, vagy “csaló Hillary” már állandó jelzőként, illetve szókapcsolatként szerepel szótárában, de a Wall Street és a lobbisták markában lévőnek, hosszan és unalmasan beszélőnek, vagy alkalmatlannak, gyöngének, egészségére célozgatva pedig erőtlennek is nevezte a demokrata elnökjelöltet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez