Négy nap New Yorkban – fotók

New Yorkhoz legalább hetek kellenek, ha igazán látni akarjuk a várost. Most azonban csak négy napunk volt. Az utcákat és a múzeumokat jártuk. Első rész.

Első alkalommal laktam Arbnb-s szálláson, ami igazán kellemes volt, barátságos áron. Staten Island-on, New York legkisebb kerületében, egy szép kis faépület legfelső szintjén volt a szobánk. Így minden nap – az egyébként ingyenes kompról – láttuk közeledni-távolodni a napsütésben vagy éppen esti fényekben úszó Manhattant.ny7

New York legmagasabb épülete a városban – igaz, csak az antennáinak köszönhetően – a 2014 november 3-án megnyitott One World Trade Center. A kilátószintjeiről, a 101,102 és 103. emeletekről gyönyörű kilátás nyílik az állandóan változó városra.

ny5

A 2001-ben lerombolt ikertornyok elleni merényletről már korábban is voltak kisebb tárlatok, de csak 2011-ben nyílt meg egy igazán méltó múzeum, a 9/11 Memorial.

ny1

A közeli World Trade Center állomás megújult épületét idén adták át. A Santiago Calatrave tervezte “Oculus” nem csak közlekedési csomópont – helyet ad rengeteg boltnak és étteremnek, melyek kiszolgálják a naponta itt megforduló több tízezer embert.

ny4

A Broadway déli csücskében áll a turisták egyik kedvenc szobra, a Bika.A 3200 kilós bronz szobor Arturo di Modica alkotása.

ny2

A Times Square a város egyik legnépszerűbb pontja. A rengeteg fényreklám még késő este is nappali fényt biztosít, állandó a nyüzsgés, nagy a forgalom a környező boltokban, éttermekben. Sok filmet forgattak itt és Szilveszterkor mindig hatalmas tömeg ünnepli az új évet.

ny9

ny10

ny6


ny3

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez