Nász helyett gyász – szétrakétáztak egy esküvőt Afganisztánban

Rakétatalálat ért egy esküvői szertartást Afganisztán északnyugati részén, a támadásban 11-en meghaltak – közölte pénteken Farjáb tartomány kormányzói hivatalának szóvivője. Ahmed Dzsáved Bedar elmondta, hogy az eset még csütörtök délután történt. A halálos áldozatok között nők és gyerekek is vannak, ezenkívül 12-en megsebesültek, köztük van a menyasszony is

Egyelőre nem tudni, kik állnak a támadás mögött. A szóvivő megjegyezte, hogy a térségben jelenleg katonai művelet zajlik a tálib szélsőségesek ellen.

Maga a falu, ahol a tragédia történt, a tálibok ellenőrzése alatt áll, így a lázadók és a biztonsági erők kölcsönösen egymást vádolják a támadás elkövetésével – mondta a tartományi tanács egyik tagja.

Az ENSZ-nek az elmúlt napokban közzétett egyik jelentése szerint az afganisztáni konfliktusban egyre több civil áldozatért tehetők felelőssé a kormányerők. Az év elejétől október végéig feljegyzett 2562 civil halott és 5835 sebesült 23 százaléka az ő számlájukra írható, ami 42 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A tálibok az áldozatok 61 százalékáért felelősek.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez