Jóga közben dementort űzni? – óriási siker a Harry Potter-jóga

Ki mondta, hogy a varázslóknak nincs szükségük a testi-lelki összhangra? Néhány gyertyapózra egy kviddicsmeccs előtt? Most az egyszerű mugli halandók számára is lehetőség nyílt a varázslós jóga kipróbálására.

Isabel Belran texasi jógaoktató testvérével karöltve kiváló érzékkel lovagolja meg az éppen újra aktuális Potter-őrületet (mostanában jelent meg J.K. Rowling új könyve, Az elátkozott gyermek, heteken belül pedig moziba kerül a Legendás állatok és megfigyelésük című Potter-spinoff is).

Október 31-én, Halloweenkor (a keménykötésű rajongók bizonyára tudják, hogy ez Harry szülei halálának évfordulója) pálcát kaptak a kezükbe, és megmutatták, hogyan jógáznak a varázslók.

A helyszín persze nem a Roxfort volt, hanem egy sörfőzde, ahol egyébként is szoktak tartani sörözős jógaórákat, nem volt tehát sokkal furcsább ez az esemény sem. Épp csak annyival, hogy itt patrónust idéztek, felvették a láthatatlanná tevő köpenyt, és átváltoztatástant is tanultak – egy jógaóra köntösébe bújtatva.

De mitől lesz a jóga Potter-jóga?

Mivel pálca nélkül nincs varázslás, mindenki kapott egyet a kezébe. Ezután a legegyszerűbb mozdulatokat is a varázsvilággal kötötték össze: a szék póznál természetesen a Roxfort Expressbe kellett képzelniük magukat, a macska és a tehénállást pedig McGalagony professzor átváltoztatástani szabályai szerint kellett váltogatni. Patrónusidézéskor boldog emlékeket kellett feleleveníteniük a résztvevőknek, ezek után pedig természetesen el kellett üldözniük a dementorokat. A jógaóra végén sem egyszerű meditálás volt: az oktató előbb a hetedik kötetből olvasta fel a három testvér meséjét, majd Dumbledore professzor bölcs szavaival zárta az órát: „Ne szánd a holtakat, Harry. Az élőket sajnáld, s legfőképp azokat, akik szeretet nélkül élnek.”

Nem meglepő, hogy az órának óriási sikere volt, a következő alkalomra, amely november 20-án lesz, szinte azonnal elfogytak a jegyek. Annak témája nem meglepő módon a Legendás állatok és megfigyelésük lesz, amelynek addigra bemutatják a filmváltozatát is. Mi több, a Potter-filmek szereplői is lelkesen tweeteltek az eseményről: a Ginny Weasley-t alakító Bonnie Wright a Luna Lovegoodot játszó Evanna Lynchnek üzengette, hogy aki tud, kapjon pálcát és vegyen részt ezen a zseniális eseményen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez