Ezek a világ leghosszabb repülőútjai

Minél nagyobb távolság, minél rövidebb időn belül – ez most a légitársaságok közötti verseny egyik legfőbb célja, aminek az eredményét az utazók is élvezhetik hamarosan. A repülőgépeket ugyanis már úgy tervezik, hogy egyre hatékonyabb legyen az üzemanyag-felhasználásuk, ami lehetővé teszi a még hosszabb távolságok megtételét.

Jelenleg több légitársaság is kínál 15.000 kilométer körüli utakat, de a leghosszabb útvonal egyértelműen az Air India járatáé, ami Delhi és San Francisco között közlekedik. A két város közötti 15.140 kilométeres távolságot körülbelül 17 óra alatt teszi meg.

Második helyen az Emirates áll, Dubai-Auckland járatával, amely minden nap 16 óra alatt teszi meg a 14.200 kilométeres utat.

emirates

A tervek szerint 2017 tavaszán újabb légitársaság lép be a piacra extrém hosszúságú útjával. A Quantas London-Perth járatával csatlakozik majd az illusztris társasághoz, ez az útvonal 14.470 kilométer. A Qatar is hamarosan elindítja rekordhosszúságú, 14.535 kilométeres járatát februárban, ez Doha és Auckland között szállítja majd az utasokat.

Mindegyik társaság a Boeing 777-200LR típusú gépét indítja az útvonalakon – ez jelenleg az egyik technológiailag legfejlettebb és legmegbízhatóbb gép a világon.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez