Okostelefon? Ugyan már! Az Apple szélerőművekbe fektet be Kínában

Az amerikai cégóriás a megújuló energiaforrásokban látja az új lehetőséget, ezért bevásárolta magát a Goldwindbe, Kína legnagyobb szélerőmű vállalatába, ahol 30 százalék részesedést szerzett meg.

Arról egyelőre nincs információ, hogy számokban ez mekkora összegre tehető, de azt tudni lehet, hogy ez az Apple legnagyobb energiaprojektje és az első beruházása a szélenergia szektorban.

A legtöbb Apple terméket Kínában gyártják, és a cég értékesítéseinek egyötödét is Kínában jegyzik. Szecsuánban már tavaly bejelentettek egy 40 megawattos napenergia projektet, most ehhez jön a szélerőmű beruházás, ami 285 megawatt tiszta energia előállítására lesz képes.

A Greenpeace már korábban is figyelmeztetett, hogy az elektronikai termékek előállítása rengeteg energiát emészt fel, amit főként a környezetet nagy mennyiségben szennyező szénerőművekből nyernek.

Kína viszont, úgy látszik, elindult a megújulás felé vezető úton, és szinte buldózerként építi a szél- és naperőműveket. Jelenleg a világon a legtöbb pénzt itt fektetnek be az innovációkba: 2015-ben 102.9 milliárd dollárt költöttek a megújuló energiaforrásokra épülő projektekre. Hangsúlyozzák, hogy a cél a 100 százalékos lefedés, amihez most jól jött az Apple támogatása. Több nagy vállalat is nyitott az ötletre, a Facebook és a Google szintén ezt a célt tűzte ki maga elé, a Microsoft közlése szerint pedig 2014 óta 100 százalékban megújuló energiaforrásokat használnak a cég működéséhez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez