Balesete után még egy napig élt a hullaház hűtőkamrájában

Halottnak nyilvánították, mégis életben volt az a férfi, aki két napig feküdt egy durbani hullaház hűtőkamrájában.

A Dél-afrikai Köztársaságban fekvő Durban városában múlt héten „halálos” balesetet szenvedett egy 28 éves járókelő. Elütötte egy autó, és a helyszínen halottnak nyilvánították a mentők. A férfit az egyik helyi hullaházba szállították, és egy napig a hűtőkamrában feküdt. Mikor megérkeztek a hozzátartozói, hogy azonosítsák a testét, a hullaház dolgozója pulzust észlelt a férfin, így azonnal kórházba szállították. Ott azonban hiába küzdöttek az életéért, öt órával később valóban meghalt – írja a Times.

Az üggyel kapcsolatban sokan fejezték ki aggályaikat, szerintük az eset nagyon jól mutatja, hogy KwaZulu-Natal tartományban az egészsgügyi dolgozóknak nem feltétlenül van megfelelő képesítésük a munkához, illetve a szabályokat sem tartják be.

Sifiso Mtshali, a részleg vezetője sajnálatát fejezte ki, és kijelentette, hogy eljárást indítanak az ügyben. Az áldozat édesapja azt mondja: elképzelni sem tudja, milyen rettenetes lehetett a fiának egy egész éjszakát és egy délelőttöt eltölteni a tepsiben, a hűtőbe zárva.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez