Ausztráliában elrabolták, de Manchesterből megmentették

A 20 éves brit lány, Mary Kate Heys két hete volt Ausztráliában hátizsákos körutazáson, amikor beütött a baj. Egy hostelben ismerkedett meg későbbi elrablójával, egy 22 éves svéd utazóval. A lány elmondása szerint a férfi nem volt túl jó mentális állapotban, és mivel nem akarta, hogy egyedül induljon így útnak, vele tartott.

Együtt indultak el autóval Queensland állam tengerpartjáról Cairns irányába. Amikor azonban a férfi megtiltotta, hogy kiszálljon az autóból, a lány nagyon megijedt. De támadt egy jó ötlete. Mivel a telefonja nála volt, és annak segítségével navigálta a sofőrt, néhány percig úgy tett, mintha nem működne az alkalmazás, és közben üzenetet írt az apjának. Aki történetesen a világ másik végén, Manchesterben volt, az otthonában.

“Apa, ébren vagy? Fel kell, hogy hívd az ausztrál rendőrséget. Engem ne hívj. Mondd el nekik, hogy egy ezüst színű Peugeot-ban vagyok, és elrabolt egy férfi. Nem gondolnám, hogy nagyon veszélyes, de kérlek, siess” – írta Mary Kate az apjának.

Az aggódó apa rögtön értesítette a rendőrséget, és miután lánya elküldte a GPS-adatokat, és a helyi rendőrök körülbelül 55 mérföldnyire a hosteltől meg is állították az autót, benne a fiatalokkal.

Ahogy a lány meglátta a rendőröket, azonnal megnyugodott, előtte ugyanis a legrosszabb forgatókönyv játszódott le benne. “Amikor a rendőrautón megláttam a fényeket, úgy megkönnyebbültem, mint előtte még soha”  – mondta később.

Elrablóját, a svéd hátizsákos turistát mentális állapota miatt kórházba vitték.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez