Könyv arról, hogyan látnak bennünket, magyarokat mások

Kit ne érdekelne, hogy mi ugrik be elsőként mások fejében akkor, ha megtudják, hogy honnét is jött? Dr. Kiss Róbert Richardot is ez izgatta, amikor könyvbe gyűjtötte: milyennek is látják a magyarokat a világban.

Vajon kiket idegesít, hogy a magyarok (szerintük) gyakran fújják az orrukat? Kik szerint adjuk lassan ki az ételeket? 169 országnyi tapasztalatot gyűjt csokorba Kiss Róbert Richard könyve. A Prima Primissima díjas újságíró gyakorlatilag már az egész világot bejárta, és az útjain rólunk alkotott, sokszor fura véleményeket is begyűjtötte. Például hogy „A vidéki magyarok ruházata olyan, mintha most léptek volna ki egy filmből vagy egy könyvből.” Vagy „A mohácsi csata csak félreértés volt, a magyarok a törökök kedves rokonai.” Meg hogy „A bűvös kocka ősi kínai játék, ötszáz éves.” És itt van ez is: “A magyarok puhányok, nem tudnak vodkát inni – mi, oroszok, élvezetből iszunk, a magyar azért, hogy felejtsen.”

Szóval a könyv vélemények, felmérések, kutatások, impressziók, hiedelmek furcsa kavalkádja. De éppen ezért izgalmas képet ad arról, hogyan látják a magyarokat a világban. Aki szeretné megtudni, hogy hogyan, az a Globobook kiadó karácsonyi könyvvásárán kedvezménnyel veheti meg, akár karácsonyi ajándéknak is a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent, Így látják a magyarokat a világban című kötetet. Meg még több más izgalmas könyvet a világról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez