Az 5 legjobb hely, ahol láthatja idén a sarki fényt – videókkal

Sokak bakancslistáján szerepel a sarki fény, ami kétség kívül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége. Most azokat a helyszíneket ismertetjük, ahonnan idén a legszebb látványt élvezheti az, aki ellátogat északra.

1. Svalbard, Norvégia

Az északi sarkkörön fekvő Svalbard szigete Norvégiához tartozik, és ez a legészakibb pont, ahol el lehet csípni a sarki fényt. A szezon, amikor ezt megtehetjük november és február között van, ha azonban biztosra akarunk menni, november közepe és január vége között érdemes utazni, a sarki éjszaka időszakában. Ilyenkor ugyanis csaknem teljes sötétség uralkodik, a Nap ugyanis nem emelkedik a horizont fölé, így a fények különlegesen szép látványt nyújtanak az égen.

2. Kakslauttanen, Finnország

Teljes kényelemben, üvegigluból nézhetjük a fényeket, de akár bérelhetünk egy szaunával felszerelt faházikót is Finnországban, ahol szintén nagy turista attrakciónak számít az aurora borealis. Érdemes elmenni az Urho Nemzeti Parkba, kipróbálni a kutyaszánt, vagy megnézni az igazi Mikulás otthonát a nem is olyan messze levő Korvatunturiban.

3. Jukkasjarvi, Svédország

A Kiruna régióban levő kis falu arról híres, hogy itt nyílt meg az ország első jéghotelja. Aki szeretne megszállni egy különleges helyen, nem sajnálja rá a pénzt és nem utolsósorban bírja a hideget, az mindenképpen ezt az opciót válassza. A sarki fényt éjszakai túrákon, szakavatott vezetőkkel lehet megnézni, sőt, éjszakai repülést is szerveznek azoknak, akik a levegőből szeretnék látni.

4. Rejkjavík, Izland

Az egyik legmegfizethetőbb opció Izland, ha el akarjuk csípni a sarki fényt. Ha időben megvesszük a repülőjegyet, és okosan választunk szállást, viszonylag olcsón meg lehet úszni az utat, és a szigetországban számtalan olyan látnivaló van még, ami akár egy hosszabb utazást is megér.

5. Észak-Kanada

Bár fekvése miatt Európából kevésbé ésszerű megoldás csak a sarki fény miatt ide utazni, egy kanadai látogatást mégis jó dolog megejteni, legalább egyszer. Csodálatos helyszínek, nemzeti parkok, síközpontok várják a turistákat Yukon, Új-Skócia, Brit Columbia területén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez