A 8. rész bemutatóját már nem érhette meg Leia hercegnő – meghalt Carrie Fisher

A Csillagok háborújának egyetlen női sztárja szívrohamot kapott a London-Los Angeles járaton. A repülőgépen utazó orvosok akkor még újraélesztették, de négy nappal később a kórházban meghalt.

Hollywood olyan sztárt gyászol, aki egész életét a film városában élte le: édesanyja, Debbie Reynolds az Ének az esőben sztárja volt. Édesapja, a híres énekes, Eddie Fisher nem sokkal lányának születése után elhagyta nejét és Elisabeth Taylorral költözött össze.

Carrie Fisher fiatalon lett világsztár a Csillagok háborújában, ahol Leia hercegnő szerepét alakította. Az első három rész világsikere után forgatókönyvek írására adta a fejét – szép sikerrel! Hollywood egyik legsikeresebb forgatókönyvírója lett, akire aztán rábízták a mások által írt forgatókönyvek tökéletesítését is. Amint a Csillagok háborúja újra megindult, pontosabban folytatódott, akkor Carrie Fisher újra Leiát alakította, persze már érettebb szerepben. Egyetlen női főszereplőként kissé ironikusan játszotta a legendás szerepet. A nyolcadik részben is szerepel, melynek bemutatóját a jövő év végére ígérik, de ezt már nem érhette meg…

Sokat ivott. Kábítószerezett és altatókat is fogyasztott túlságosan nagy mennyiségben. Idegállapota így kissé változó volt. De ha színpadra kellett lépnie vagy kezdődött a forgatás, akkor mindig igyekezett a maximumot nyújtani. Amikor kiderült, hogy a Csillagok háborújának 7. és 8. részében is számítanak rá, akkor drasztikus fogyókúrába kezdett, és lemondott az alkoholról éppúgy, mint a kábítószerekről. A drákói szigor meghozta a sikert a filmvásznon, de megviselte Carrie Fisher szívét, mely hatvanévesen megszűnt dobogni szülővárosában, Los Angelesben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez