Elindult az első hazai YouTube-híradó

Híradójával itthon eddig ismeretlen vállalkozásba kezdett a Globoport Médiaholding Középsuli brandje: saját YouTube-csatornáján tudósít rendszeresen a hazai és külföldi YouTuberekről, a nagyvilág híreiről, de nézhetünk például állatos videókat is. A második adás jövő hétfőn este 7-kor kerül ki, aztán kezdetben kéthetente, később hetente jelentkezik majd az első itthoni YouTube-híradó.

Immár a második úttörő lépésre szánta el magát a Globoport Media Középsuli brand-jének csapata. Két évvel ezelőtt Magyarországon először indítottak websorozatot Középsuli címmel és az összes közösségi médiafelületen ott vannak vele. A YouTube-on 185 ezer feliratkozójuk van, az év elejére pedig az Istagramon is elérték a 100 ezer követőt, a már 43. részéig eljutott sorozatot havonta 4,9 millióan nézik. A websorozat exportcikké is vált, már létezik romániai és oroszországi változata is.

A Középsuli főszerkesztője, Kovács Robertina.
A Középsuli főszerkesztője, Kovács Robertina.

Ehhez jött az új, izgalmas kezdeményezés, a YouTube híradó – mondta el újságíróknak a Globoport Média Holding cégcsoport főszerkesztője, dr. Kiss Róbert Richard. Magyarországon még nem volt ilyen, és most azért lett, mert a Középsuli brand felépítésénél arra jött rá a csapat, hogy a magyar társadalom voltaképpen kettészakadt. Az idősebb korosztály még a hagyományos médiaformákat használja, könyveket olvas, a sajtóból, tévékből szerzi az információit. A tizenévesek viszont az internetes sztárokra figyelnek, a YouTube-ról tájékozódnak. Az ottani tartalmak időről időre felbukkannak és – néha fáziskéséssel ugyan – slágerré válnak.  A YouTube híradó a legérdekesebbeket, legizgalmasabbakat gyűjti össze közülük. De ennél több is lesz majd, hiszen a fiatalok szemszögéből mutatja be azokat az izgalmas dolgokat is, amelyek az internet világán kívül esnek. Érdekes eseményeket, olyan dolgokat, amelyek a fiatalokat megfogják. Nem kíván konkurenciája lenni semmilyen, már létező híradónak, teljesen más a profilja, másként működik majd – mondta a cégcsoport  főszerkesztője.

Kiss Róbert Richard és a műsorvezetők, Szécsényi András és Bodó Barbara
Kiss Róbert Richard és a műsorvezetők, Szécsényi András és Bodó Barbara

A műsorvezetők a Középsuli sorozat Barbija, Bodony Barbara és Szécsényi András, azaz Szecso. Legtöbbször poénosan, máskor komolyan adnak majd összefoglalót arról, milyen érdekes, felkapott dolgok történtek az adott időszakban a magyar és a külföldi internetes közösségben. Egyelőre minden második hétfőn, aztán februártól már hetente, a Középsuli YouTube csatornáján. Hogy ez hogyan is fog kinézni, abból itt kaphatunk egy kis ízelítőt:

Fotó: Konkoly-Thege György

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez