Azt hiszi, sokat olvas? Ez a 4 éves gyerek 1000 könyvnél tart

Az irodalomkedvelők felkaphatják a fejüket, a kis Daliyah Marie Arana ugyanis teljesítette a kihívást, ami 1000 könyv elolvasását vette célba.

A Georgia Nyilvános Könyvtár B4 programja a szülőket és az öt év alatti gyerekeket motiválja arra, hogy legalább 1000 könyvet olvassanak el. Ezt a kihívást teljesítette Daliyah Marie Arana, az Egyesült Államokban, a floridai Gainesville-ben élő 4 éves kislány. A legtöbben, akik teljesítették a programot, idősebbek voltak nála, így a kislány sajátos rekordot állított fel a korosztályában. Két és fél éves volt ugyanis, amikor szülei regisztrálták a kihívásra.

A szülők bevallása szerint a kislány már 19 hónaposan felismerte a betűket, és most napi szinten 15-20 percet olvas. A kihívásban azonban szüleinek is oroszlánrészük volt, gyakran olvastak fel Daliyahnak. Szenvedélye miatt korábban már megválasztották a nap könyvtárosának szülővárosában, de további izgalmas élményekben is része volt a közelmúltban.

Meghívást kapott ugyanis az Egyesült Államok Nemzeti Könyvtárába, a Kongresszusi Könyvtárba is. Így teljesülhetett a vágya egyelőre csak egy napra is, de könyvtáros lehetett – áll a The Telegraph beszámolójában.

Fotó: Youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez