Szörnyű haláleset hatására kezd ingyen ételt osztani a bécsi étterem

Minden nap egy órán keresztül étkezhetnek majd ingyen az utcán élők az étteremben, hogy ne történhessen a megdöbbentő eheti esethez hasonló tragédia.

A kemény tél Ausztriában is szedi áldozatait: a hét elején Bécsben egy 19 éves szlovákiai nő halt meg, amikor melegedni próbált, de végül balul sült el a tűzgyújtás, és lángra kapott a ruhája. A tűzoltók hiába érkeztek a helyszínre és oltották el a tüzet, a nő a balesetet nem élte túl. 33 éves párját kórházba szállították, jelenleg is kritikus állapotban van.  A nő hajléktalan volt, mindketten egy híd alatt laktak, ott is történt a tragédia. Ez az eset mélyen megrázta Manuel Schmidtet, a Dresdnerhof étterem tulajdonosát, aki eldöntötte, hogy segíteni fog a rászorulókon.

Holnaptól minden nap délután fél 3 és fél 4 között ingyen ételt szolgál fel éttermében a hajléktalanoknak, és ezt addig folytatja majd, amíg nem enyhül a téli időjárás.

A Heute újságnak elmondta: reméli, hogy ezzel más éttermeket és kávézókat is arra inspirál majd, hogy kövessék a példáját, és segítsenek azokon, akiknek a hideg éjszakákon nincs fedél a fejük felett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez