A spanyolok kiakadtak, mert eltűnt a Fehér Ház spanyol nyelvű weboldala

Spanyolország is aggodalmát fejezte ki az Egyesült Államok lépése miatt. A Fehér Ház azt mondja, csak frissítik a felületet.

„Nem jó ötlet egy olyan országban, ahol több millió spanyol ajkú ember él” – így kommentálta Alfonso Dastis spanyol külügyminiszter a lépést, ami Donald Trump beiktatását követően történt meg. A spanyol nyelvű tartalmak eltűnését a Fehér Ház azzal indokolta, hogy jelenleg frissítik az oldalt, arra azonban nem válaszoltak, hogy mikor lesz újra elérhető az új felület, vagy elérhető lesz-e egyáltalán a jövőben – számolt be róla a The Guardian.

Az Egyesült Államokban közel 57 millió fővel a spanyol ajkú emberek alkotják a legnagyobb kisebbséget. Legtöbbjük Latin-Amerikából származik, és közülük 13 millióra tehető azoknak a száma, akik feltehetőleg Hillary Clintonra szavaztak a novemberi választáson.

Trump korábban élesen bírálta a spanyol ajkú kisebbséget, éles retorikájával és bevándorlóellenes politikájával rengeteg latin-amerikait megbántott. Kampányának egyik fontos ígérete volt egy fal építése az Egyesült Államok és Mexikó határára, és több milliónyi illegális bevándorló kiutasítását is beígérte, ha megválasztják. Kabinetjében nem adott helyet spanyol ajkúnak, amire 1989 óta nem volt példa. Hivatalba lépése után tehát nem véletlenül tekinthetik fenyegetésnek a spanyol nyelvű tartalmak eltűnését a Fehér Ház oldaláról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez