Ismerjék meg a spanyol apácát, aki imád a szexről beszélni

Lucia Caram apáca saját bevallása szerint sosem élt nemi életet, de szerinte Szűz Máriáról ugyanez nem mondható el.

Argentínában született, de 26 éve a spanyolországi Manresában, egy kolostorban éli mindennapjait az 51 éves Lucia Caram, aki mára már nem egy egyszerű apáca, hanem közkedvelt televíziós személyiség. Saját főzőműsora nagyon népszerű Katalóniában, a Twitteren 180.000 követője van, és gyakran szólal fel a politikai témákban is.

Legutóbb Szűz Mária szüzességére vonatkozóan volt egy meglepő kijelentése: „Szerintem Mária szerelmes volt Józsefbe, és átlagos pár lehettek, akik között teljesen normális volt a szex” – mondta egy tévéműsorban.

Erre sokan felkapták a fejüket, és persze a püspöki válasz is gyorsan megérkezett a nyilatkozatra. Ebben tisztázták, hogy a római katolikus egyház igen is kitart Mária szüzessége mellett: „A hit Mária örökös szüzességéről a kezdetektől fogva az egyházi hit része… a Mária dogmához tartják magukat a katolikus és az ortodox keresztények” – fogalmazott Vic püspöke.

Az apáca azonban továbbra sem rejti véka alá a véleményét, és a Twitterén tovább hirdeti a szex nagyszerűségét.

„A szex az érzelmek és a szerelem kifejezése és minden ember életének a része. Az Egyház úgy kezelte eddig a témát, mint egy piszkos és titkos dolgot, szerintem azonban ez inkább áldás” – írta.

Amikor azonban arról kérdezték, hogy mi a helyzet a saját szexuális életével, bevallotta, hogy mivel még szűz, sosem volt abban része, amiről beszél, és azt is elárulta, hogy saját magának sem szerzett még soha örömöt – áll a The Local spanyol kiadásában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez