Egy depressziós anyuka őszinte levele kimerült sorstársainak

A depresszió az Egészségügyi Világszervezet szerint az egyik legsúlyosabb és legtöbb embert érintő mentális zavar, és a külvilág számára legtöbbször észrevétlen marad. Egy amerikai anyuka nyílt levélben osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mit kell átélnie nap mint nap a depressziójával, szorongásaival és személyiségzavarával.

Cierra Fortner első ránézésre egy teljesen átlagos, kedves és mosolygós kétgyermekes anyuka. Gyermekei jólneveltnek látszanak, és úgy általában mindig minden olyan idillinek tűnik körülöttük. Ezt egy bevásárlás alkalmával a Walmart pénztárosa is szóvá tette. Dicsérő szavakkal illette az édesanyát és a gyerekeket is, amit megköszöntek, de a mosoly mögött fájdalmas gondolatok törtek fel belőle, amiket akkor ott nem mondott el a bevásárlóközpont dolgozójának.

Otthonában végül megírta a levelet, amit a Facebook-on osztott meg a nyilvánossággal. A valóság ugyanis közel sem olyan szép, mint első ránézésre gondolnák. Ezeket üzente az édesanya a Walmart dolgozójának, és a többi, kimerült édesanyának.

„Szeretném, ha tudná, hogy minden nap megküzdök a személyiségzavarommal, a szorongással és a depresszióval, és kétszer kíséreltem meg öngyilkosságot.

Szeretném, ha tudná: nem mindig vagyok képes rá, hogy felkeljek a kanapéról és ételt készítsek a gyerekeknek, ezért olykor marad a pizza és gabonapehely.

Szeretném, ha tudná, hogy a fiam négy napból háromszor elkésik az iskolából, mert rendszeresen elfelejtem, milyen nap van, annak ellenére, hogy ott a naptár a konyhában.

Szeretném, ha tudná, hogy vannak olyan pillanatok, amikor bezárkózom a fürdőszobába és sírok, mert annyira magam alatt vagyok.

Szeretném, ha tudná, hogy nem voltam mindig a legaktívabb anyuka, mert heti 80 órát dolgoztam, iskolába jártam és Jayce rengeteg napot és éjszakát töltött a nagyszüleivel.

Szeretném, ha tudná, hogy 3 napja nem mostam hajat és a gyerekek már második napja nem fürödtek.

Szeretném, ha tudná, hogy akkor éppen, amikor megdicsért minket, rohanásban voltam, mert otthon felejtettem a pelenkás táskát, és Brenton is épp éhes volt.

Azt is szeretném, ha tudná, hogy egyszer ez a „jólnevelt gyerek” felállt a bevásárlókocsiban, amikor már a parkolóban voltunk, és az utolsó pillanatban kaptam el, mielőtt a betonra esett volna.

De leginkább azt szeretném, ha tudná, hogy nem csinálok jól mindent, ahogy nem is leszek tökéletes soha. Nem tudom, más anyák hogyan tartják össze az életüket, de mindent azért teszünk, mert szeretjük a gyerekeinket, és pont ez tesz minket tökéletes anyává a gyerekeink szemében.

Egy kimerült anya üzeni a többinek, hogy jól csináljátok, másnak is vannak összeomlásai, hagyjátok a gyereknek, hogy egye a gabonapelyhet, ha nincs másra időtök és magatokra is figyeljetek, mert ez szintén fontos” – így buzdította a többi kimerült édesanyát Cierra Fortner a Facebookon közzétett írásában, amit azóta közel 95.000 ember osztott meg a közösségi oldalon.

Fotó forrása: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez