1,8 millióval jutalmazzák a kreatív ötleteket az OTP hallgatói pályázatán

Egyetemi és főiskolai hallgatók mutathatják meg kreativitásukat két kategóriában. A bankszektort érintő legjobb megoldásokat magas pénzösszegekkel díjazzák, 1,8 millió összértékben.

Az OTP Business ÜzletRace Hallgatói Pályázat zsűrije azokra az innovációkra kíváncsi, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki működésen és kreatív módon tudnak új lehetőségeket és üzleti kihívásokat teremteni a hagyományos bankok számára. Csoportban és maximum három fős csapatban is lehet jelentkezni, két kategóriában.

A pályázóknak 10 oldalas prezentációt kell elkészíteniük „Fejlesztő” vagy „Reklámguru” kategóriában. A „fejlesztők” a fintech, azaz a pénzügyi technológia terjedésére reagálhatnak: pályázatukban egy hipotetikus vagy valós példán keresztül kell bemutatniuk a startup cégekben és újszerű felületekben rejlő potenciált.

Aki pedig a „Reklámguru” kategóriában indul, annak a vállalati CSR (társadalmi felelősség) hatékonyságának a növelésére kell megoldást találnia: egy újszerű, előremutató és társadalmilag is hasznos, a közös ügyekben is szerepet vállaló, 50 millió forint keretösszegű CSR-project megvalósítására várják a javaslatokat.

„A pályázattal célunk, hogy egy speciális üzleti területen stratégiaalkotásra, kreativitásra sarkalljuk a diákokat. Így ösztönözzük őket arra, hogy újat, szokatlant, de mindenképp hasznos dolgot hozzanak létre. Nem titkolt cél az sem, hogy minél több újszerű, a bankszektor megújulását, az új kihívásoknak és lehetőségeknek való megfelelését segítő ötletet ismerjünk meg. Reméljük, hogy ezek közül minél több projektet meg is valósíthatunk majd a jövőben” – emelte ki Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A verseny kétfordulós, a második fordulóba kategóriánként 5-5 pályázat juthat tovább, ott a hallgatók már személyesen is bemutathatják az ötleteiket. A verseny összdíjazása 1,8 millió forint: a két kategóriában az első helyezésekért 350.000, a másodikokért 250.000 Ft jár, a harmadik helyezéseket pedig 150.000 forinttal jutalmazzák. Aki pedig nem jutott be a döntőbe, a közönségszavazáson még mindig tarolhat – kategóriánként ugyanis 5-5 pályázatot választ ki a zsűri, ezekre majd a Facebookon lehet szavazni. A legtöbb like-ot gyűjtő munka 150 ezer forintos különdíjat kap.

A pályamunkákat www.vallalkozokforuma.hu weboldalon keresztül várják, 2017. március 5-ig.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez