Képeivel akar kedvet csinálni a nőknek szakmájához a török pilótanő

A Hollandiában született és nagyon csinos Eser Aksan Erdogan már három éve pilóta, a török Pegasus légitársaság gépeit vezeti Európában és a Közel-Keleten. Szabad idejében pedig ingyenjegyeit éli fel a világ más részein. De ragyogó életét nem öncélúan mutogatja az Instagramon.

A 31 éves pilótanő azt mondja: kedvet akar csinálni ahhoz, hogy még több nő válassza a férfiak uralta hivatást. Ezért osztja meg képeit, melyeken hol egyedül, hol szintén pilóta férjével, Volkánnal közösen napozik egy Földközi-tengeri hajón, a jordániai Petrában vagy mondjuk Costa Ricán.

eser-erdogan-pilot-instagram3

“Mindenféle gyönyörűséget láthatsz 12 és félezer méteren a szélvédőn át, például egy holdfény nélküli éjjelen néha a Tejutat is. Vagy Skandináviában az északi fényt, az Aurora Borealis-t télen. Amikor pedig statikus energiával töltött felhők mellett haladunk, akkor a Szent Elmo tüzét, ami néha szinte hipnotizálja az embert.”

eser-erdogan-pilot-instagram

De azért arra is figyelmeztet, hogy nem csak csillogás a pilótaélet. Folytonos tanulást igényel, hétvégi munkát, hosszú műszakokat, akár 16 órásakat is. Gyakran úgy ébred fel, hogy nem is tudja, hol van, és barátokat veszít el azért, mert nem tud ott lenni életük nagy eseményein. Miután pedig a férje is pilóta, sokat kell dolgozniuk azon, hogy egyikük ne akkor repüljön, amikor a másikuk éppen otthon van.

Ennek ellenére ez a világ legjobb szakmája – mondja.

eser-erdogan-pilot-instagram2

Eser Erdogan már Szaúd-Arábiába is vitt gépet – abba az országba, ahol a nők nem vezethetnek autót, teljes női legénységgel érkezett. Több mint félszáz országban járt, köztük Brazíliában, a Seychelles-szigeteken és Ausztráliában is.

A női pilóták szövetsége (ISA) szerint mindössze 4000 pilótanő van a világon – ez az összes pilóta három százaléka. “A szívem mélyén remélem: hamarosan sokkal több lesz” – mondja Eser.

Fotó: Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez