Őrület: az ausztrál kormány kenguruk, vombatok és koalák háziasítására sarkallja a lakosságot

Szerintük a macska és a kutya nem elég hazafias állat, hiszen vannak náluk sokkal ausztrálabbak is.

Gregory Andrews, az őshonos állatok kihalásának megelőzéséért felelős kormánytisztviselő nem éppen hétköznapi javaslattal állt elő: szerinte úgy lehetne megmenteni az Ausztráliában veszélyeztetettnek számító állatokat, ha az emberek beengednék őket az otthonaikba és háziállatként nevelnék őket. Ezalatt nem csak a kihalás szélén levő fajokra gondolt, hanem minden olyan állatra, amelyik a kontinensen őshonos.

000000kkkk

„Nem is tudok elképzelni hazafiasabb dolgot, mint hogy valaki ausztrál állatot választ magának” – mondta a The Australian újságnak, majd így folytatta: „Az emberek képesek akár 10.000 dollárt is kiadni egy fajtiszta, dizájner uszkárért. Miért nem fizetik ennek a 10 százalékát arra, hogy egy kihalás szélén levő, narancshasú fűpapagájt vigyenek haza?”

Az állatvédők részéről persze nem maradt visszhang nélkül az újító szellemű javaslat, és nemcsak a narancshasú fűpapagáj miatt. Még azok is erősen kritizálják a tisztviselő ötletét, akik korábban már tartottak otthonukban a földrészen őshonosnak számító vombatot vagy kengurut. Ők azt mondják, hogy míg például a kenguruk kölyökként aranyosak, felnőtt korban könnyen válhatnak agresszívvá és veszélyessé. A vombatok szintén nagyon cukik, amíg picik, de ahogy felnőnek, szétszedik a berendezéseket és nem marad olyan bútor, ami ép maradna utánuk. Az együttlét pedig bármennyire is jó ötletnek tűnik az elején, az állatok lesznek a kapcsolat igazi vesztesei.

000kangaroo

„Az emberek, akik hazaviszik őket, fel fogják adni és visszaengedik őket a vadonba, ami felér egy halálos ítélettel is, hiszen már függenek az embertől, és képtelenek egyedül boldogulni a vadvilágban” – mondta a Telegraph riporterének Kerstin Schweth, aki hivatalos gondozóként 23 árva és sérült állatot – köztük kengurukat és vombatokat is – nevel az otthonában.

0000vombat

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez