Itt a jövő! Egy kaliforniai hamburgerezőben már robot süti a húspogácsát

Jól teljesített első napján az új munkatárs, bár elég egyszerű feladatot kapott. A gyorsétteremlánc további robotokra is beruházna.

A héten debütált a Caliburgers amerikai gyorsétteremláncnál Flippy, a Miso Robotics első, konyhai robotasszisztense. Neve sokat elárul a funkciójáról, feladata ugyanis a hamburgerkészítés talán egyik legnehezebb része, a húspogácsák kisütése és forgatása. A munkatársak így talán még örülhetnek is az érkezésének, hiszen a forró grill mellett már nem nekik kell állniuk, hanem a robot végzi el helyettük a munkát.

Flippy feladata azonban nem csak a forgatásból áll, hiszen okosabb, mint gondolnánk: szenzoraival ugyanis pontosan meg tudja állapítani, mikor sült meg tökéletesen a hús, és csak akkor helyezi rá azt a hamburgerzsemlére, amikor már biztosan kész van. Ekkor adja át a stafétát az egyik hús-vér kollégájának, aki végül fűszerezi és összeállítja a hamburgert.

A Caliburgers 2019-ig további 50 éttermében tervezi, hogy beruház a robotasszisztensekre, szerintük ugyanis így „gyorsabban, biztonságosabban és kevesebb hibával” készülnek el az ételek. Attól persze nehéz eltekinteni, hogy ha ez általánossá válik, akkor az emberektől veszik el a robotok a munkát – ez pedig még nem tudni, hogy hány embert hoz majd nehéz helyzetbe az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez